Wczoraj na Instagramie i Facebooku dodałam zdjęcie tego ciasta i dostałam sporo pytań o to, jak je wykonać. W związku z tym przybywam dziś do Was z przepisem. Jeśli lubicie batoniki Kinder Country, to musicie zobaczyć dalszą część wpisu!
Przepis na Kinder Country mignął mi gdzieś w internecie już dość dawno, jednak pamięć odświeżyła mi Justyna, dodając na Instagram zdjęcie tego właśnie ciasta. Szybko zajrzałam na jej blog i już następnego dnia poszłam do sklepu po składniki. Przepis jest z bloga Justyny, który możecie zobaczyć TU
➡ 250g serka mascarpone,
➡ 350 g śmietanki kremówki 30%,
➡ 2 tabliczki białej czekolady,
➡ 2 tabliczki mlecznej czekolady,
➡ herbatniki do wyłożenia blachy oraz do przełożenia mas (mi wyszły ok. 4 paczki herbatników),
➡ 3 szklanki Nestle Kangus oraz trochę do posypania na wierzch.
Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i układamy warstwę herbatników. Następnie rozpuszczamy dwie białe czekolady w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie miksujemy na sztywno 200 ml śmietanki kremówki 30%, potem dodajemy mascarpone oraz ostudzoną czekoladę. Dosypujemy 3 szklanki Nestle Kangus i wszystko razem mieszamy. Taką masę kładziemy na herbatniki. Na to nakładamy kolejną warstwę ciastek. Następnie czekoladę mleczną topimy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia, w międzyczasie ubijamy 150ml. śmietanki kremówki, następnie dodajemy ostudzoną czekoladę i mieszamy. Taką gotową już masę nakładamy na herbatniki i na wierzch posypujemy Nestle Kangus. Wkładamy na 2 godz. do lodówki.
Ciasto jest smaczne i bardzo słodkie!
wygląda pysznie i na pewno też tak smakuje :)
OdpowiedzUsuńJest na prawdę smaczne, polecam. :)
Usuńchętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńNo to musisz je przyrządzić. :D
UsuńO matko, to musi byc pyszne!!!!
OdpowiedzUsuńOj sprobowalabym! :)
OdpowiedzUsuńŚliczne zdjęcia kochana:)
OdpowiedzUsuńCieszę się że Ci posmakowało :)
Dziękuję Kochana, cały czas uczę się robić zdjęcia. :)
Usuńszukałam ostatnio przepisu na podobną przekąskę, także chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńzapraszamy w wolnej chwili :)
Polecam spróbować, warto. :)
UsuńWczoraj robiłam:) Dzisiaj degustacja :)
OdpowiedzUsuńDziewczyna z lipca :)